Gadgets

HARDWARE: Rampage Shine

U prošlom broju časopisa Play!Zine smo se upoznali sa turskim brendom Rampage kroz njihove slušalice, a sada su nam pod ruke došli miš i tastatura. Opet, pokazuje se da je ovaj brend vrlo zanimljiv i da ima ono nešto što ga može izdvojiti iz mora kineskih uređaja.

Rampage Shine miš

Shine miš je po obliku najsličniji onome što je Razer doneo sa svojom Deathadder serijom miševa, a sličan oblik su prihvatili i neki drugi veliki proizvođači, poput HyperX i slično. Samim tim, iako nije baš mnogo originalan, miš lepo leži u ruci i sasvim je odgovarajućih dimenzija za prosečnog korisnika, nema tu preterane filozofije. Materijal koji je korišćen je plastika, ne baš tako fina kao na premium modelima, ali sasvim solidnog kvaliteta i deluje da će potrajati jedan duži vremenski period. Sa strane se nalaze gumirane površine a pod palcem desne ruke dolaze još dva tastera. Treba naglasiti da je ovo uređaj prilagođen dešnjacima. Celim obimom miša ide LED traka sa RGB osvetljenjem, koje se može podešavati u svim bojama spektra. Osvetljenje se nalazi i kod točkića, a obuhvata i Rampage logo na zadnjoj strani uređaja. Iznad točkića se nalaze tasteri za podešavanje DPI osetljivosti optičkog senzora. Interesantna stvar se dešava kada miša oborimo na leđa, jer pored standardnog senzora i nekoliko nalepnica nailazimo na klizače koji su potpuno neočekivano izrađeni od aluminijuma?! Vrlo neobično rešenje koje do sada nismo videli ni na jednom mišu. S obzirom da smo ga koristili sa priloženom podlogom oni su se pokazali sasvim adekvatno, ali nisam baš siguran kako bi se ponašali na različitim podlogama, pre svega na površini stola. Mada, s druge strane, pravi gejmer sebi ne bi ni dozvolio da se igra bez adekvatne podloge, zar ne?

Što se performansi tiče u miš je ugrađen optički senzor osetljivosti do 10.000 DPI, a pooling rate je 1.000Hz, što ovaj uređaj stavlja rame uz rame sa velikim brojem gejming miševa mnogo poznatijih proizvođača. Rampage takođe tvrdi da dva glavna tastera mogu da podnesu do 50 miliona klikova, što je zaista dosta za ovu klasu miševa, ali naravno to nikako nismo baš mogli da proverimo u praksi tokom relativno kratkog perioda testiranja.

Platnena podloga

Rampage Addison je platnena podloga sa gumiranim donjim slojem i lepo opšivenim ivicama što bi trebalo da obezbedi relativnu dugotrajnost. Sam materijal gornjeg sloja omogućava dosta brzo kretanje miša po platnu i precizno upravljanje. Slika koja se nalazi na podlozi nije najinovativnija moguća ali je sasvim ok za neko gejmersko okruženje. Posebno nam se svidelo pakovanje podloge koje je zapravo velika kartonska futrola, nalik na one u kojima se drže fakultetske diplome. Vrlo je zgodno čak i za nošenje na različite događaje, tako da je to svakako dodatni plus.

Zaključak

Rampage miš i podloga koji smo probali ni na koji način ne odskaču preterano od konkurencije, ali sa druge strane nude sasvim solidan kvalitet i lako se mogu preporučiti manje zahtevnim korisnicima koji bi ipak želeli neku gejming periferiju. Ostaje samo da se vidi da li će ovaj brend stići i na naše tržište i na taj način dodatno iskomplikovati situaciju na poprilično zasićenom tržištu gejming opreme.

Karakteristike:

Model Rampage Shine
Tip Optički miš
Povezivanje USB
Senzor 10.000 DPI
Dodatno DPI prebacivanje, RGB osvetljenje
Model Rampage Addison
Tip Platnena podloga za miša
Dimenzije 400x320x4mm
Dodatno Opšiven rub
Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top