Vesti

Novo istraživanje pokazalo da nasilne video igre nisu u vezi sa agresivnošću kod omladine

Grand Theft Auto V, Call of Duty, Mortal Kombat i mnoge druge igre su glavne mete i krivci kada je u pitanju povećanja agresivnost kod adolescenata i za koje mnogi tvrde da su glavni uzročnici tragedija u školama.

Međutim, u prošlosti smo već imali razna istraživanja koja su dala drugačije rezultate, a jedno novo istraživanje isto otkriva da nasilne video igre nisu povezane sa agresivnošću omladine.

U istraživanju je učestvovalo preko 1000 dece starosti između 14 i 15 godina, gde su učestvovali i roditelji te dece. Oni su dobili anketu u kojoj je trebalo odgovoriti da li su njihova deca u prethodnom periodu pokazali znake povećane agresivnosti ili tukli drugu decu, a deca su indirektno stavljana u situacije u kojima se gledalo da li će odmah reagovati nasilno.

Istraživanje se sastojalo iz više faza kako bi se što tačnije pokazala veza, ali su na kraju testiranja rezlutati pokazali da nasilne igre nemaju nikakve veze sa agresijom kod dece.

Videćemo koliko će njih obratiti pažnju na ovu temu, pošto mnogi olako krive video igre za sve probleme, dok zapravo ne prate one koji su stvarna pretnja po njihovu omladinu.

Kompletne rezultate istraživanja možete pogledati ovde.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top