PlayStation 4

Obustavljena prodaja igre Judgment (Yakuza) nakon kokain skandala glumca koji daje glas vođi porodice jakuza

Fanovi Yakuza serijala širom sveta jedva čekaju početak ovog leta, tačnije 25. jun, jer bi tada trebalo da se u ostatku sveta pojavi igra Judgment, najnoviji naslov u Yakuza serijalu, koji je u Japanu bio u prodaji još od 13. decembra prošle godine.

Kažemo “bio u prodaji”, jer više nije. Naime, SEGA je danas obustavila u potpunosti prodaju igre, zbog velikog skandala koji je ovih dana izbio, a koji prati jednog od glavnih glumaca u igri, Pjera Takija, koji daje glas kapetanu Matsugane porodice jakuza, Kjohei Hamuru.

Naime, policija je već duže vreme pratila ovog glumca i juče je uhapšen zbog posedovanja veće količine kokaina za lične upotrebe, i policija ima dokaze da je isti redovno nabavljao i kupovao barem nekoliko meseci unazad, koliko ga prate.

SEGA je u zvaničnom saopštenju rekla da je dobrovoljno izabrala da trenutno obustavi svu fizičku i digitalnu kopiju igre, kao i momentalno obustavljanje reklamiranja igre na društvenim mrežama, dok se slučaj ne reši i ne saznaju dalje činjenice, te se izvinjava svima ukoliko im je ovo stvorilo neke neprijatne okolnosti.

Ukoliko vam se čini da je Segin potez možda i dramatično preteran, morate uzeti u obzir i japansku kulturu, gde se ovakvo “gubljenje dostojanstva i ugleda” uzima veoma ozbiljno i ima veliku ulogu u društvu, a korisnici narkotika su izraženije stigmatisani nego što je to u zapadnom svetu.

Za sada se ne znam kakva je dalje sudbina igre i na koji način će ovo uticati na svetski ilazak igre, zakazan za pomenuti 25. jun.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top