PC

Šta sve Steam sprema u borbi protiv Epic Store?

Steam je krajem prošle godine dobio opakog konkurenta, Epic Games prodavnicu, koja iako mnogo zaostaje po funkcijama ume da grabi ekskluzive i šakom i kapom, što je znak da se i Valveova platfoma trgne.

Nedavno je predstavljen niz novina kojima će Steam biti poboljšan i lakši za upotrebu u domovima širom sveta.

Tako će Steam Link projekat biti omasovljen na potpuno novi i daleko korisniji način. To se ogleda u Steam Link Anywhere, cloud servis koji omogućava korisnicima da strimuju svoje igra bilo gde u svetu putem Steam Link hardvera, ali i putem proste aplikacije.

Ovime igranje postaje dosta pristupačnije i jedini zahtev je to da se mora imati internet konekcija, dok nekih drugih ograničenja nema. Trenutno nije poznato kada će ovo biti dostupno svim korisnicima, ali je objavljeno baš pre nego što će i Google predstaviti svoju konzolu ili striming servis.

Steamworks SDK paket je dodatno unapređen. Radi se o novini koja daje developerima multiplejer igara pristup Valveovoj naprednoj mreži, čime će biti obezbeđena stabilna konekcija za igrače, visok nivo zaštite igrača i developera od bilo koje vrste(hakerskog) napada. Dobijanjem pristupa Valveovoj infrastrukturi igrači će dobiti značajna poboljšanja u pingu tokom igranja, što su i više nego sjajne vesti.

I na kraju, Valve je objavio da će na GDC konferenciji održati prezentaciju posvećenu Steam platformi u kojoj će se govoriti od budućim funkcionalnostima i apdejtova, ali možemo očekivati i dosta više od toga.

Sve ovo su i više nego sjajne vesti za fanove Steam platforme, jer pre svega njih u budućnosti očekuje dosta bolje iskustvo igranja, a i developerima je olakšano pravljenje igara, zbog čega moramo pohvaliti Valve jer nije išao istom praksom kojom bi samo grabio ekskluzive. Sa druge strane, Epic Games je tek objavio da će EGS u narednih 6 meseci dobiti čuvanje podataka u oblacima, recenzije korisnika i mnoge druge funkcije koje Steam već odavno ima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top