Mobile

Xbox Live stiže i na mobilne telefone

Kompanija Majkrosoft se u poslednjih nekoliko godina zalaže ostvarenje jednog velikog cilja, a to je da Xbox igre i funkcionalnosti budu dostupne i na mnogim drugim platformama.

Jedan iskorak ka tom cilju je načinjen sada sa objavom da će Xbox Live servis biti dostupan i Android i iOS korisnicima.

Ovo će biti urađeno lansiranjem paketa, poznatog kao SDK, koji će omogućiti developerima da u svoje igre implementiraju neke od elemata koje poseduje i Xbox Live, kao što su razna dostugnuća, prijatelji i slično, što će omogućiti igračima da se lakše povežu, ostanu u kontaktu, beleže dostignuća i poseduju bezbedniji nalog.

Sigurni smo da će developeri ovo prihvatiti sa oduševljenjem jer im donosi dosta novih mogućnosti bez dodatnih troškova.

Majkrosoft planira da Xbox Live donese i na Playstation 4 i Switch, ako su kompanije Sony i Nintendo zainteresovane za tako nešto, ali sem raspoložene kompanije iz Redmonda nemamo odgovor sa druge strane.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top