PC

Američki političar banovan iz EVE Online zbog korupcije unutar igre

U svetu MMO naslova malo je toliko kompleksnih i detaljnih igara kao što je EVE Online.

Ovaj masivni svemirski MMO već 16 godina okupira srca i umove velike armije fanova koji u ovom svetu prave brojne alijanse, politička i ekonomska udruženja, osvajaju i ruše sisteme, vode masivne bitke i bave se uređenjima čitavih planeta i korporacija.

U ovoj igri postoji telo koje se zove Council of Stellar Management (CSM) i koje predstavlja neku vrstu najvišeg organa lobista, koje je u direktnoj komunikaciji sa studijom CCP Games, koji razvija igru, i kroz njega lobiraju za interese pre svega svoje frakcije, ali generalno i cele igre.

Sa jedne strane, ovo telo radi kao lobistička organizacija za razne frakcije u igri, dok sa druge strane komunicira sa studijom u vezi svih aktuelnih problema u igri i potencijalnim novim opcijama, i da biste postali član, morate biti izglasani od strane kolega igrača, pa tako postoje i čitave prave izborne kampanje unutar i oko igre.

Danas smo saznali jednu pomalo komičnu priču vezanu za jednog od članova organizacije. U pitanju je Brajan Šonmen (Brian Schoeneman) od ranije poznati i popularni igrač, ponajviše zbog toga što je i sam u stvarnom životu američki političar, i koji želi, kako kaže, da svoje iskustvo prenese i u svet EVE Online, koji igra preko deset godina. On je kroz razgovore o tome šta radi u igri snažno insistirao da njegovo iskustvo iz političkog života u stvarnom svetu se oslikava na ono što radi u EVE, ali izgleda da je ovog puta malo otišao predaleko sa tim povezivanjem i da to sada može da mu se odbije o glavu.

Naime, studio CCP Games je izdao saopštenje u kome obaveštava igrače da je Brajan, zajedno sa još dva igrača koja su se nalazila u CSM, banovan trajno iz igre zbog korupcije. On je bez dozvole prenosio poverljive informacije drugim igračima, odnosno saigračima iz njegove alijanse, informacije koje su ovim igračima pomogle da se tim detaljima koje ne bi trebalo da znaju okoriste i dobiju finansijsko-ekonomsku dobit unutar igre, što je u osnovi u stvarnom svetu poznato kao “insajdersko trejdovanje” i koje je veoma ozbiljan ekonomski zločin.

Brajan je odmah izdao saopštenje koje je okačio na EVE Redditu, u kome se grčevito brani i kaže da će uraditi sve da opere svoje ime, naglašavajući da prosto nema nikakvog interesa da ovo radi i time na banalan način ugrozi svoju reputaciju i karijeru i u stvarnom životu i u igri.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top