PC

Bivši radnik kompanije Valve tvrdi da Steam “ubija PC gejming” uzimanjem 30% od zarade igara

Jedan od glavnih motoa sa kojim je Epic Games pristupio pokretanju sopstvene platforme za distribuciju video igara je bio taj da se developerima da znatno više novca od prodaje igara, umesto da uzimaju 30% kao što to Steam čini.

Zbog grabljenja ekskluziva bez obaziranja, mali deo igračke baze obraća pažnju na taj cilj, već su mnogi gnevni zbog te prakse uzimanja igara sa Steama i preko noći su okrenuli PC zajednicu protiv sebe.

Jedan od bivših radnika u kompaniji Valve je otkrio da Epic Games svojom praksom zapravo čini dobro celoj industriji, pošto je Steam ubijao PC gejming, prema njegovim rečima.

On je u svom tvitu naveo da ne možemo ni da zamislimo koliko je Valve imao veliki profit od Steama uzimanjem 30% zarade od developera i dodao je da Epic to popravlja za sve gejmere, mada nam nije jasno kako ako sami igrači iz ovoga imaju samo izbor manje, umesto izbora više.

Epic Games zaista nudi dosta više developerima i izdavačima, jer on uzima svega 12% procenata od zarade igara koje se nalaze na Epic Games prodavnici, a pritom ulaže i milione u vidu podsticaja za developere da ostvare svoju viziju video igre.

Videćemo kuda će se dalje ova priča odvijati, jer Epic Games nastavlja da grabi ekskluzive svakog dana, pa nas ne bi čudilo da eventualno vidimo da Valve krene da nudi veći revenue share developerima, ali je bitno da mi, igrači kao kranji korisnici, u ovom ratu ne izvučemo deblji kraj.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top