Kolumne

Dnevnici Azerota

The return of the Thrall – otkud ti i zašto sada?

O Thrall-u može da se priča nadugo i naširoko. Jedan od najznačajnijih karaktera u celom WoW univerzumu i sigurno jedan od najzanimljivijih. Osnivač Orgrimara i spasilac orkovske Horde. Ostatak je prerastao u legendu. Thrall je uvek bio pametan lider, koji se oslanjao na ekipu oko sebe. Zbog toga je postao i pomalo dosadan, gotovo bezgrešan kliše karakter „dobrog orka u teškim vremenima koji sve radi ispravno“. I zaista. Ako pogledamo bitne stvari koje je Thrall uradio, da li postoji neka kardinalna greška u njegovim postupcima? Odveo je Hordu u Kalimdor i tako bukvalno spasao rasu Orka. Ostavio po strani razlike među rasama da bi se stalo na put Archimondeu. Igrao glavnu ulogu u pobedi nad Deathwingom. Uvek u prvim redovima protiv svih velikih pretnji Azerotu. Oh, mnogo je dosadan. Nikada intrigantan, nikada na ivici, nikada da uradi nešto stihijski. Ne, uvek sračunato i uz minimalni rizik po svoju reputaciju.

Sažežite ga u ognju


I onda, u jeku borbe protiv Burning Legiona i silnih demona gospodin jednostavno odlazi. Jooj, nije mi dobro, idem u tri lepe da potražim svoju izgubljenu vezu sa elementima. Konačno malo sebičluka sa njegove strane i konačno nam se skinuo sa grbače na neki period. I tako prođe ekspanzija i dobar deo druge, kad imamo šta i da vidimo. U sledećem velikom patchu eto nama gosn Thralla ponovo. Imajući u vidu količinu tenzije koja je prisutna u Hordinim redovima tokom cele ove ekspanzije možda se moglo i očekivati nešto slično. Povratak kralja u velikom stilu, da zbaci zlog diktatora i ujedini posvađanu braću. I usput ako je moguće da potpiše i separatni mir sa Alijansom i ako treba da iznabada N’zotha i njegove sledbenike. O da li je baš tako?

i’m back biatches


Prvo što mi je prošlo kroz glavu kada sam video novi Thrallov model bilo je „hmmm, pa gde si bio svo ovo vreme?“. Poslednji put smo ga videli kada se oprostio od svog Doomhammera u Deepholmu. I nije nam neko mesto za potragu. Čisto sumnjam da je baš tamo provodio ove sumorne dane. A onda sam obratio pažnju na detalje kao i na delove priče iz Hordine kampanje u ovoj ekspanziji. Zaključak koji se nameće je taj da je naš gospodin bio u alternativnoj verziji Draenora i to najverovatnije u „svom“ Frostwolf klanu. Zašto? Pa odeća koju sada nosi, neodoljivo podseća na klasičan izgled šamana Frostwolf klana sa sve vučjom kožom oko vrata. Druga stvar koja mi je proletela kroz glavu jeste smer kretanja dede Sarufanga. Zašto bežati u Swamp of Sorrows? Pa tu je blizu Dark Portal. Samo treba preći Blasted Lands i tu si. A šta ćeš u Draenoru anyway? Pa da tražiš pomoć od Thralla naravno. Samo što ovog puta možda i ne bude pomoći onakve kakva se očekuje. Ako je Thrall proveo ovaj period u alternativnom Draenoru, onda je sigurno upoznat sa krstaškim pohodima Draeneija u kojima su prilično postradale određene grupacije Orka. Moguće je da je gosn Thrall proučavao uticaj „Svetlosti“ na ponašanje onih koji je poštuju. Možda je došao do nekih zaključaka. Zaključak kao što je taj da je „Svetlost“ rigidnija od daske za peglanje. I da je spremna na sve samo da ispuni svoj cilj. Ne sumnjam da će Thrallova misija biti da spasi Hordu. Ali koju Hordu i od koga? Da li će možda da okupi Orke pod svoju zastavu i jednostavno kaže „mi smo Horda i mi smo Horda za sebe, niste nas dostojni“. Možda će za sobom povući Trolove i Taurene. Šta će biti sa ostatkom nije možda ni bitno. Da li će se obračunati sa Dark Lady? Mislim da neće. Nema potrebe. Sylvanas će verovatno jedva dočekati da preda uzde nekom drugom. Njen posao je uvek bio shady. Ali uvek je imao viši cilj. Tako i sada, ona je ta koja će nas povesti u poteru za Azsharom. Ona je ta čije će naređenje dovesti do otrkivanja Nazjatara. Ona je ta koja će sve što je njoj bitno staviti na kocku, da bi ispunila cilj koji još uvek ne razumemo. A Thrall? Pa možda će da se vrati da stoluje u Orgrimaru ili će propovedati ljubav i mir među rasama. Oh ti dosadni čoveče-orče…whatever.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top