PC

Ogromno nezadovoljstvo igrača zbog “grajnda” u Mortal Kombat 11

Nakon pet meseci od najave, 11 izdanje legendarnog Mortal Kombata je juče konačno stiglo do igrača. Naše utiske možete čitati u majskom izdanju časopisa Play!Zine, ali igru igramo već oko nedelju dana i možemo vam reći da je sam gejmplej veoma zabavan.

Ono što definitivno nije zabavno i što su primetili i brojni igrač u ova dva dana od zvaničnog izlaska, jeste ogroman grajnd unutar igre, koji je napravljen bukvalno da bi naterao igrače da na kraju popuste i potroše pravi novac na mikrotransakcije.

U igri postoje “kripte/kule” koje prelazite i rešavate određena dostignuća kako bi sakupljai valutu unutar igre koja vam omogućava da kupujete opremu/potrešne stvari/skinove, ali je grind toliko neverovatan da će vam prelazak cele kampanje dati recimo dovoljno resursa da očistite samo jednu sobu u kriptama!

Na sve to, tu je i velka nasumičnost dobijanja retke opreme, što ubacuje dodatni nivo frustracije u miks.

A naravno, da biste očistili neke od kula na višim nivoima, prosto je nemoguće to da uradite ako nemate dobru opremu i potrošne predmete.

Sve ovo naravno vodi ka tome da morate da trošite novac ukoliko želite da ih pređete.

Neko je na internetu izračunao i da bi imali sve skinove u igri, potrebno vam je da potrošite 6440 dolara! Možete i grindati naravno, ali je grind toliko spor, mukotrpan i besmislen, da se jednostavno ni u ludilu ne isplati.

Zbog toga igra trenutno na Metacriticu/Steamu ima veoma niske ocene besnih igrača, kojima se ovakve predatorske ekonomije u igri ne sviđaju.

Zaista šteta je je igra sama po sebi veoma zabavna i generalno super, pa se nadamo da će Warner Bros da uvidi negativne reakcije i dozvoli da studio NetherRealm smanji grind.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top