Mobile

Apple sada može biti tužen zbog monopolizacije

Verovatno je većini poznato da sve aplikacije i igre koje su dostupne za Apple uređaje možete kupiti isključivo kroz Apple Store i nigde drugde, to čak ni veliki Epic Games nije mogao da zaobiđe kao što je učinio na Androidu.

Ovo je omogućilo kompaniji Apple da sama diktira cene i procenat koji će uzimati od developera jer nije kao da su imali negde druge da odu, što je dovelo i do rasta cena igara i aplikacija, kako bi se kreatorima istih isplatio rad i trud.

Takav stav će se uskoro obiti o glavu ovoj kompaniji zbog monopolizacije tržišta i povećanja cena, jer je vrhovni američki sud podržao odluku nižeg suda koja nalaže da ljudi sada mogu tužiti Apple zbog tih praksi.

Sližnih optužbi je bilo i do sada za ovu kompaniju, ali se to uglavnom završavalo bez uspeha, dok će se sada situacija verovatno zaokrenuti, a isto očekuje i ostale kompanije koje se bave monopolizacijom tržišta i na taj način direktno štete potrošaču, ali i indirektno u slučaju kada developer podigne cenu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top