Gadgets

I to se desilo, Soni i Majkrosoft udružuju snage

Dva ljuta saborca, Soni i Majkrosoft, na iznenađenje mnogih, su sada stupila u strateško partnerstvo kako bi radili na nečemu što predstavlja budućnost zabave i video-igara.

To je striming, i to je nateralo ova dva giganta na saradnju, jer će oni zajedno raditi na razvoju striming i cloud tehnologije, koja će dati benefit obema kompanijama u razvoju igara cloud igranje, ali i razvoju veštačke inteligencije i tome kako ona može pomoći u industriji zabave.

Majkrosoft će pomoći Soniju da poboljša svoj onlajn servis tako što će mu omogućiti da koristi Azure centre koji se nalaze širom sveta, dok će Sonijev hardver pomoći kompaniji iz Redmonda da izgradi naprednu AI platformu sa inovacijama u doživaljavanju sadržaja.

O konzolama nema pomena, ali je ovde cilj ove dve kompanije dalja budućnost u kojoj vam hardver neće ni biti potreban, već sve leži u strimingu i cloudu.

Keničiro Jošida, predsenik Sonija, je rekao da se raduje saradnji i da ove dve kompanije nisu uvek bile konkuretni, već i partneri, baš kao i sada.

Sve ovo je trenutno samo u fazi “memoranduma o sporazumevanju”, tako da tek treba da vidimo da li će se nešto od ovoga i ostvariti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top