Gadgets

OUYA odlazi u penziju

Da li se neko još seća priče o OUYA konzoli?

Sada već davne 2012. godine, bila je jedna od najvećih priča na Kickstarteru, sakupivši tada ogromnih 8 i po miliona dolara, što je i dalje jedna od najvećih kampanja na Kickstarteru ikada.

Svi su maštali o novoj, nezavisnoj konzoli, koja radi samo preko Android platforme, koja je otvorenog tipa i jednostavna za korišćenje i developerima i korisnicima i koja nudi more igara za prihvaljtiv novac. Tada se činila kao “Steam konzola”.

Prošlo je jedva dve godine od kada je izašla juna 2013. godine, da bi se već jula 2015. godine proglasila komercijalnim neuspehom i proizvodnja je potpuno obustavljena, a preostali asseti su prodati Razeru, koji je servise održavao u životu narednih 4 godine, ali sada i tome dolazi kraj.

Naime, korisnicima ove platforme je stiglo obaveštenje da će svi servisi vezani za Ouya konzolu prestati sa radom 25. juna, što znači da će praktično sama konzola postati potpuno neupotrebljiva, i da ni igre koje imate na njoj neće moći da se koriste.

Sigurni smo da će u budućnosti primer Ouya konzole biti zanimljiv za proučavanje kao jedan od većih neupseha na tržištu konzola, koji je uspeo da stvori toliki hajp i zanimanje oko sebe. Verovatno najveći problem je bio što je gađao “kežual” publiku, a upravo ta publika nije bila previše upućena u ovakve stvari.

Čudna su vremena bila rane godine ove odlazeće decenije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top