PlayStation 3

Posle 10 godina ipak nam stiže Tekken x Street Fighter?

Ljubitelji tabačina se verovatno sećaju najave kros-over igre sa početka ovde decenije – Tekken x Street Fighter.

Igra koja bi u sebi sadržala mehanike i likove iz dve najpopularnije tabačine je nešto što je svakako veoma uzbudljivo za sve poklonike fajterskih igara, ali nažalost, ovaj projekat, koji je najavljen davne 2010. godine, još uvek nije ugledao svetlost dana.

Ipak, ovih dana se oglasio Kacuhiro Karada, producent igre, koji kaže da bi i dalje voleo da se projekat završi i objavi, ali da nije siguran da to sada može da opravda sa finansijske i komercijalne strane, nakon 10 godina.

Podsećamo, 2012. godine je izašao Street Fighter X Tekken, koji je bio takođe krosover naslov, ali sa 2D grafikom u jednoj ravni, dok bi Tekken x Street Fighter trebalo da predstavlja drugu stranu ove “saradnje” igara, sa 3D grafikom i kretanjem oko “3D ose” prostora, kakva je u Tekken igrama.

Kako Karada kaže, morao bi da vidi sada da li bi mu Capcom i Bandai dozvolili da objavi igre, pogotovo i zbog esports planova i momentuma koji trenutno imaju Tekken 7 i Street Fighter 5, i straha da bi dolazak trećeg naslova podelio i razvodnjao zajednicu.

Ipak, kaže da će nastaviti da rade na igri, koja je trenutno “oko 50% gotova” i da će u međuvremenu probati da dobije odobrenje da ipak objave igru, koja je preskočila čitavu jednu generaciju, jer je prvobitno trebalo da bude Xbox 360/PS3 naslov.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top