PlayStation 4

Sony ima ozbiljne planove za virtuelnu realnost i PlayStation 5

VR tehnologija je u ovoj godini uzela ozbiljan zamah nakon što je jedno vreme “spavala”, pa su tako sva tri vodeća PC igrača na ovom polju predstavila nove uređaje, i Valve, i Oculus i HTC.

Kako polako dobijamo sve više informacija o PlayStation 5, jedno od pitanja koje se nameće jeste i šta će biti sa VR tehnologijom u novoj generaciji.

Dominik Melinson, Sonijev vođa odeljenja za razvoj i istraživanje, odgovorio je na par pitanja vezanih za VR i PS5.

Pre svega, vlasnici treutnih VR uređaja nemaju potrebe da se brinu, jer prilikom lansiranja PS5 neće odmah biti i novog uređaja. Dominik kaže da ne žele da bombarduju fanove brojnim stvarima od jednom koje moraju da kupe i da to nije poruka koju žele da pošalju.

Ipak, novi PS VR uređaj će svakako izaći u nekom trenutku, i planovi oko njega su ozbiljni.

Pre svega, akcenat je na komforu. Razvija se bežična tehnologija za VR kacigu, koja bi vas oslobodila svih onih kabastih kablova koji vam vise okolo i umanjuju ugođaj. Kako će to uređaj učiniti značajno skupljlim, ide se u pravu da wireless bude dodatak koji se kupuje, a da osnovna verzija i dalje bude sa kablovima, za one koji ne žele da plate papreno taj dodatak.

U sklopu komfora, veliki akcenat je i na težini uređaja, i trenutno se radi na tome da se ista smanji koliko je god to maksimalno moguće, i da se proradi na formi, koja će bolje u prijatnije prijanjati uz glave korisnika.

Što se tiče tehnologije, pored očiglednog poboljšanja kvaliteta slike, rezolucije i izgleda tekstura, Domonik smatra da je tehnologija praćenja očiju kljlučna za nove generacije VR uređaja i nešto bez čega u budućnosti VR uređaj neće ni dolaziti.

Osim toga, rade i na novim kontrolerima za VR, jer kada je PSVR izašao, nisu stigli i specijalni kontroleri, već se koriste Move kontroleri i standardna PlayStation kamera, što je bio korak u pravcu da sam uređaj učine jeftinijim.

Sve u svemu, za fanove i ljubitelje VR tehnologije, ovo je puno uzbudljivih vesti, ali ćemo morati da sačekamo još koju godinu.

 

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top