Vesti

Svetska zdravstvena organizacija će uskoro odlučiti da li je zavisnost od igara bolest

Godinama unazad se govorilo o zavisnosti od video igara kao poremećaju i bolesti, ali se nije došlo do nikakvih konkretnih odluka po tom pitanju.

To će uskoro biti rešeno od strane SZO(Svetske zdravstvene organizacije), koja ovog vikenda treba doneti odluku o klasifikaciji zavisnosti od video igara kao “Gaming Disorder”.

Ovaj poremećaj je definisan kao obrazac ponašanja u kojem igrači provode dosta vremena u video igrama, a da nemaju kontrolu i osećaj za trajanje, frekvenciju i sam nagon za igranjem. U definiciju se naravno i ubraja ugrožavanje zdravlja zavisne osobe osobe, i  negativan uticaj na socijalno ponašanje.

Videćemo da li će ovo zapravo biti priznato od strane SZO-a, kao i koje će biti metode lečenja i preventivnih mera od zavisnosti od video igara, ako Gaming Disorder bude priznat kao zdravstveni poremećaj.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top