Vesti

TOP 10 igara u maju

Ponuda igara u maju je dosta jaka, iako nemamo nešto preterano mnogo AAA igara, na listi se nalazi po nešto za svakoga, bilo da su to strategije ili luda sandbox okruženja.

Yakuza Kiwami 29. maj – PC

SEGA nastavlja trend dovođenja igara iz Yakuza serijala na PC platformu i početkom maja kao prvu igru dobijamo Yakuza Kiwami 2, dve godine nakon pojavljivanja za Playstation 4. Ova igra dolazi na PC sa punom optimizacijom, otključanim frejmrejtom, poboljšanim kontrolama, kao i 4K rezolucijom. Ono što ovu igru čini posebnom je novo poglavnlje priče smešteno u zemlji izlazećeg sunca sa odličnim kriminalnim zapletom.

Life is Strange 2: Episode 39. maj – PC, PS4, Xbox One

Sporim ali sigurnim tempom dobijamo epizode koje čine drugi deo odličnog Life is Strange serijala, a sada je došao red na treću epizodu, koja nas uvlači dublje u priču o dva dečaka i njihovim avanturama. Prethodne dve epizode u Life is Strange 2 su bile dosta kvalitetne i dobile su dosta pozitivnih ocena, pa nas tako definitivno očekuje dobra priča i u trećoj. Jedina mana je što moramo dugo da čekamo do izlaska ostalih epizoda.

Rage 214. maj – PC, PS4, Xbox One

Nakon 8 godina, Rage dobija nastavak, daleko bolji i zanimljiviji. Ova igra kompanije Bethesda nas vodi u postapokaliptčni svet prepun pomahnitalih ludaka i mutanata, a vi kao poslednji rendžer imate zadatak da odbranite što se odbraniti može. Gejmplej se odvija iz prvog lica i sa sobom nosi dosta oružja, vozila, kao i neke super moći koje ovu igru čine neverovatno zabavnom za igranje. Rage 2 je i jedna od retkih igara u poslednje vreme koja sa sobom nosi šifre za varanje.

Sniper Elite V2 Remastered14. maj – PC, PS4, Xbox One

Čuveni Sniper Elite V2 dobija remaster izdanje. Jedna od najboljih snajperskih igara dolazi sa osveženom grafikom, modernim teksturama, podrškom za 4K i nove elemente gejmpleja. Remaster ove igre sa sobom donosi i sav DLC sadržaj, nove igrive karaktere, kao i multiplejer i kooperativno igranje u bogatim modovima za više igrača. U narednom periodu možemo očekivati još Sniper Elite igara, pa je tako ova savršen podsetnik i osveženje.

Team Sonic Racing21. maj – PC, PS4, Xbox One, Switch

Žanr trkačina ne posustaje i na svakih par meseci viđamo neku kvalitetnu trkačinu koja je vredna pomena. Za ovaj mesec imamo Team Sonic Racing, za koju i samu možete zaključiti šta nam sprema. Igraćemo kao neki od 15 prepoznatljivih likova iz Sonic univerzuma. Trkaćemo se sa malim autićima i sakupljati nadogradnje i izvoditi trikove, a pred igračima će biti i kooperativno trkanje, što izgleda dosta zamiljivo.

Observation21. maj – PC, PS4

Svemir ume biti jako usamljeno i opasno mesto, što su nam već pokazale mnoge igre i filmovi, a gradivo ćemo obnoviti sa igrom Observation. Smeštena u dalekoj budućnosti, igra nas stavlja u ulogu veštačke inteligencije koja ima zadatak da pomogne osoblju na svemirskoj stanici u rešavanju problema. Igra uključuje rešavanje zagonetki, a uz teško odoljivi VHS vizuelni stil imamo i horor elemente koji polako grade napetost kod igrača.

Total War Three KingdomsPC – 23. maj

Još jedna Total War strategija stiže iz studija Creative Assembly i ona nas ovoga puta vodi na daleki istok u središte konflikta i događaja koji su uzdrmali drevnu Kinu. Pred igračima je zadatak da ujedine cartvo kao jedan od 12 komandanata i uz pomoć vernih saboraca koji će se boriti sa vama rame uz rame u pustinjama, snegom okovanim planinama i tropskim regijama. Likovi sa kojima ćete igrati u ovoj strategiji su kreirani po uzoru na istorijske ličnosti, tako da ćete naučiti i nešto novo usput.

Pathologic 223. maj – PC, PS4, Xbox One

Ovaj naslov je narativom vođeni triler u kojem smo suočeni sa smrtonosnom kugom koja uništava ljude. Mi imamo ulogu da pomognemo ljudima ali i sebi pre svega, a ne možemo spasiti sve. Pathologic funkcioniše kao survival igra, pa tako postoje parametri zdravlja vašeg telaa koje morate pratiti kako ne biste postali zaraženi kugom. Takođe, morate dolaziti do resursa i tu imate širok izbor, ali na vama je da li ćete ukrati ili ubiti nekoga radi preživljavanja.

Little Friends: Dogs & Cats28. maj – Switch

Pnuda igara na Nintendo Switch konzoli je sve bogatija i može se pronaći stvarno gomila naslova za svačiji ukus. Ovog meseca tako dobijamo igru koja je usmerena ka ljubimcima, iliti malim krznenim prijateljima. Igrači biraju pse i mačke sa kojima će se igrati, hraniti ih, maziti i paziti. Ljubimci su stvarno predivno odrađeni, a vi ih možete načiniti još slađim, uz bogate opcije za kastomizaciju u vidu odela .

Conan Unconquered 30. maj – PC

Iz Funcoma nam stiže još jedna igra smeštena u Conan univerzumu, ali se ovoga puta radi o strategiji u realnom vremenu. Igra funkcioniše tako što igrači moraju da odbrane svoje utvrđenje od talas neprijatelja koje čine orgomni pauci i zombiji. U međuvremenu igrači mogu nadograđivati svoje odbrane kako bi bili jači za naredni talas. Na vašoj strani se nalazi i moćni Konan, kao i ostali heroji koji će se boriti na vašoj strani. Igra pruža još i multiplejer igranje, koje izgleda dosta zanimljivo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top