PC

Blizzard otkazao StarCraft pucačinu, fokusira rad na Overwatch 2

Juče smo preneli informaciju o tvitu koji je jedan bivši zaposleni u Blizzardu rekao, da je preko dve godine radio na nečemu što nikada neće ugledati svetlost dana, odnosno u prevodu: na nečemu što je otkazano.

Nije prošao ni pun dan, a već znamo o čemu se radi, zahvaljujući insajderskim vezama novinara Džejsona Šrejera. Otkazana igra je bila StarCraft pucačina u prvom licu, odnosno, kako je jedan od onih koji je radio na igri rekao “Battlefield smešten u StarCraft univerzum”.

Navodno, u pitanju je onaj isti projekat na kome je već više od dve godine radio tim ljudi među kojima su bili i ključni Blizzardovi zasposleni, kao što su Dastin Brauder, Dejvid Kim i drugi čija smo imena videli da se povlače poslednjih godina sa drugih projekata.

Kodno ime ovog StarCraft projekta je bilo Ares, i u igri ste mogli da igrate i kao Terran, ali i kao Zerg i Protoss.

Isti ti insajderski izvori navode da je fokus sada na Dibalo 4, za koji se očekuje najava na ovogodišnjem BlizzConu, ali i na igri koja je trenutno obeležena kao Overwatch 2 (iako se možda neće zvati tako na kraju), i gde je veliki fokus na PvE elementima Overwatcha, a jedan od zaposlenih je igru uporedio sa Left 4 Dead.

Bilo kako bilo, prava šteta za pomenuti StarCraft šuter, nešto što bi sasvim sigurno igrali. Ovo nije prvi put da Blizzard otkazuje StarCraft pucačinu, verovatno se svi sećaju čuvene StarCraft: Ghost sage iz prošle decenije, doduše, tu je bila u pitanju pucačina iz trećeg lica, ali je sudbina na kraju ostala ista.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top