PC

Electronic Arts brani loot kutije, kaže da su one “mehanika iznenađenja”

Electronic Arts je već duži period vremena na meti kritika od strane raznih organizacija i država koje se bore protiv predatorskih mehanika u video igrama, poput loot kutija.

Kao deo te borbe je nedavno održano “saslušanje” od strane odeljka za kulturu i digitalne medije u Velikoj Britaniji, u kojem je učestvovao jedan od čelnika kompanije Electronic Arts.

Electronic Arts tokom tog razgovora brani postojanje loot box sistema i kaže kako ne vidi ništa loše u njima. Iz kompanije ove mehanike nazivaju “mehanikom iznenađenja” i porede je sa kinder jajima i sličnim stvarima koje su se pojavljivale prethodnih godina.

Takođe je navedeno da su loot kutije etički nastrojene ka igračima i da su one deo zabave i užitka koji dolazi iz igara.

Sasvim je očekivano da Electronic Arts brani mehaniku koju toliko forsira u svojim igrama, ali na kraju ostaje da se vidi kako će Britanija i ostale zemlje reagovati na sve ovo.

Čitav razgovor možete poslušati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top