PC

Fortnite izgubio 38% prihoda u odnosu na prošlu godinu

Nikome nije gorela do zore, pa tako ni Fortnite neće biti večita “krava muzara” za Epic Games, i zapravo prihodi već kreću da drastično opadaju.

Prošle godine je Fortnite bio apsolutni hit, sa prihodima od ~ dve i po milijarde dolara, čime je postao ubedljivo najprofitabilnija igra na svetu.

Ipak, u prvih pet meseci ove godine, u odnosu na prihode u istom periodu prošle, Fortnite je doneo čak 38% manje novca, i taj trend će sasvim sigurno nastaviti u istom pravcu, odnosno zarada će nastaviti da opada u narednom periodu.

Da popularnost igre opada, videli smo i na nedavnom velikom humanitarnoom turniru, koji je gledalo čak 70% manje ljudi nego prošle godine.

Sve u svemu, Tim Svini, vlasnik Epic Gamesa, je vrlo dobro i računao na to da će Fortnite početi da gubi na popularnosti ove godine, pa je rešio da na vreme svoj novac ulaže u Epic prodavnicu, i to tako što troši velike količine novca na kupovinu ekskluzivnosti igara, nešto što PC igrači primaju sa velikom dozom kritike i negodovanja.

Biće zanimljivo ispratiti u narednih godinu i po dana u kom će se pravcu stvari razvijati kod Epic Gamesa, kako kada je u pitanju sam Fortnite, tako i Epic prodavnica, odnosno da li će uspeti da stane na noge kada para za ekskluzive više ne bude bilo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top