Vesti

Scarlett neće biti poslednja Xbox konzola

Kompanija Majkrosoft je već ranije objavila kako će se u budućnosti više fokusirati na cloud i slične tehnologije, što podrazumeva strimovanje igara na bilo kojem uređaju i na bilo kojem mestu  na planeti.

Ovo je indirektno značilo da će fokus na hardveru, odnosno konzolama, biti manji i da igrače očekuje nestajanje konzolnog gejminga.

Međutim to se neće destiti baš uskoro, uverava vođa Xboxa, Fil Spenser. On je u jednom od mnogobrojnih intervjua koje je imao tokom održavanja E3 sajma govorio i o samoj budućnosti Xbox konzola.

Spenser je govorio o narednoj generaciji, čiji će predstavnik biti konzola zvana Project Scarlet i koja će se pojaviti krajem 2020. godine, ali je izjavio kako to neće biti poslednja konzola sa Xbox etiketom iako imaju velike planove po pitanju strimovanja igara.

Ovo znači da ćemo i za narednih 7-8 godina videti još neku novi konzolu iz Majkrosofta, a verovatno i iz Sonija, dok će obe ove kompanije zajedno sarađivati na razvijanju novih cloud tehnologija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top