PC

Shenmue III će biti Epic Store ekskluziva, fanovi traže novac nazad

Shenmue III je najavljen još 2015. godine, kada je i započeta Kickstarter kampanja za sakupljanje novca kako bi se omogućio razvoj igre, što je podržala gomila fanova koja je ukupno pružila 6,3 miliona dolara.

Sada je veliki deo tih fanova koji nestrpljivo očekuje izlazak igre razočaran, jer su Deep Silver i YS Net na E3 sajmu otkrili da će Shenmue III biti Epic Store ekskluziva.

Ovo znači da Shenmue III neće biti dostupan na Steamu, iako je fanovima koji su podržali razvoj obećano da će svoju kopiju igre dobiti za Steam platformu.

Fanovi su naravno ogorčeni povodom ovakvog poteza i mnogi već traže da im se vrati novac, pošto obećanje neće biti održano i neće dobiti Steam verziju igre.

Navedeno je kako je Deep Silver odlučio da je Epic Games prodavnica najbolje mesto za distribuciju igre na PC-u, što je naravno iz finansijskih razloga.

Ovo je jako razočaravajući potez, jer je Deep Silver na razmišlja o fanovima koji su uložili novac godinama unapred i trpeli svako odlaganje igre(kojih je bilo dosta), već gleda svoje interese i laku zaradu, koju u ovom slučaju nudi Epic Games.

Videćemo kako će sa dalje razvijati situacija, i nadamo se da će barem biti napravljen kompromis da oni koji su podržali igru nju dobiju za Steam.

Shenmue III izlazi 19. novembra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top