PC

Zašto se PES sada zove eFootball?

Pre oko par nedelja su nam zvanično predstavljlene nove iteracije najpopularnijih fudbalskih igara, FIFA i PES.

Međutim, PES sada po prvi put posle dužeg vremena ima nešto drugačije ime, i sada se zove eFootball PES 2020.

Iako igračima na prvi pogled i nije skrenulo pažnju novo ime, deo “eFootball” je sada zapravo zvanični deo naziva PES-a.

Kako objašnjava Lenart Bobzien iz Konamija, do promene imena je došlo prosto zato što žele da poruče fanovima i široj publici da je sada veliki fokus kompanije na esportu i kompetitivnoj strani PES-a i da to žele da jasno komuniciraju sa ovom promenom imena.

Međutim, isto tako je naglašeno i da se nadaju da će ovom promenom igra postati bliža evropskoj publici, kojoj ime Pro Evolution Soccer je uvek bilo trn u oku. Lenart je rekao da “im je evropsko tržište verovatno i najvažnije” i da su onda prosto rešili da dodaju fudbal u imenu, ali i da ostave PES kao prepoznatljivu skraćenu brenda.

Da li vam se sviđa ovo novo ime? 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top