PC

Fanovi pomogli developeru da sakupi novac za operaciju srca

Pošto su u jeku negativne vesti o svetu gejminga povodom masovnih pucnjava i pretnji eksplozivnim napravama, evo jedne divne vesti koja pokazuje da nije sve tako crno.

Naime kreator simpatičnih i kreativnih flash GROW igara, On Nakayama, koje obožava gomila fanova, se susreo sa zdravstvenim problemom koje je zahtevalo operaciju srca.

Kako developer nije bio u finansijskoj mogućnosti da pokrije troškove zahvata, on je bio primoran da svoj problem prenese fanovima. Nije puno trebalo na pozitivnu reakciju fanova koji krenuli da putem crowdfundinga sakupljaju novac kako bi pomogli operaciju.

Na poziv u pomoć se odazvalo preko 600 fanova koji su sakupili oko 28,000 dolara, što je bilo i više nego dovoljno za troškove lečenja.

Operacija je uspešno održana i prošla je u najboljem redu, što je otkrio Jakajama u pismu zabrinutim fanovima. On je otkrio da je sve u redu i da je pred njim oporavak od teške operacija, a ujedno se dodatno zahvalio jer bez podrške fanova ništa ne bi bilo moguće.

Pismo zahvalnosti ovog developera možete pročitati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top