PC

Kreatori Superhot finansijski pomažu druge nezavisne developere da naprave svoje igre

Superhot Team, studio iza popularne indie pucačine Superhot, je u četvrtak predstavio svoj program pomoći malim indie developerima.

Iako na prvi pogled deluje kao da Superhot ekipa ulazi u vode izdavaštva, oni insistiraju da se ipak ne radi o tome, već samo o finansijskim injekcijama indie sceni, kao i direktnoj pomoći kroz savete i deljenje iskustva.

Program se zove “Superhot Presents” i ideja je da se pomogne indi studijima koji ne žele da imaju posla sa klasičnim izdavačima. Prve dve igre koje će biti rezultat ovog programa su avantura The Frog Detective i retro RPG naslov Knuckle Sandwich.

Kako kažu iz Superhot tima, oni su svoju igru pre svega napravili zbog fanova i zahvaljujući fanovima, i sada deo tog uspeha žele da podele sa drugim malim developerima čije im igre zapadnu za oko. Ideja je da se određeni kapital za početak ili završetak igre, kao i stavljanje u neku vrstu savetodavne uloge, što su smislu biznis saveta, što u smislu developerskih saveta.

Naravno, nije u pitanju bespovratno davanje novca, već investicija u proizvod, ali svakako je lep program, jer je malo ko spreman da investira u male indie igre koje imaju niša publiku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top