Vesti

Ninja efekat – strimer prelaskom na Mixer doveo do masovne popularizacije striming platforme

Postoji velika šansa da do pre par dana niste ni čuli da Majkrosoft poseduje svoju striming platformu zvanu Mixer i naravno niste jedini.

Ova platforma je generalno stojala u senci Twitcha i ljudi iz Majkrosofta su je koristili kako bi promovisali svoje ekskluzive i važne objave.

Međutim, sada je rešeno da se nešto promeni i to u nindža stilu. Kompanija iz Redmonda je pre nekoliko dana, za još uvek nepoznatu svotu novca, “otela” najpoznatijeg stimera na svetu, Tajlera “Ninja” Blevinsa, sa Twitch platforme kako bi on ekskluzivno strimovao na Mixeru.

Ekskluzivnost znači da Ninja ne može više strimovati na Twitch platformi, već samo na Mixeru, čime je glavni cilj da se ova platforma popularizije.

Nije trebalo mnogo proći da Majkrosoft vidi plodove svog rada, jer je za svega par dana Ninja sakupio preko pola miliona pretplatnika(oko 640,000 u trenutku nastanka ovog teksta) na novoj platformi. Kao rezultat je zabeležen i veliki broj novih korisnika i preuzimanja Mixer aplikacije, o čemu govori podatak da je ona sada najpreuzimanija na Apple prodavnici.

Bitno je uzeti u obzir podatak da je trenutno u obzir promocija kojom je pretplata na Ninju besplatna, ali to ne umanjuje uspeh strimera i platforme kojim je privučena gomila novih gledaoca.

Ninja u pauzi između strimovanja Fortnajta privodi kraju svoju knjigu, u kojoj ćemo možda videti koliko se obogatio i koliko mu je Majkrosoft para ulio u džepove.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top