PC

Steam Workshop sadržaj će sada morati da prođe kroz odobravanje za Valve igre

Ukoliko ste aktivni na Steamu, verovatno znate šta je Steam Workshop, mesto gde kreatori mogu da prave, dele i prodaju svoj sadržaj, koji ide od predmeta i skinova, do čitavih modova za igre.

Workshop je posebno popularan kod igara same kompanije Valve, odnosno Dota 2, CS:GO i Team Fortress 2, gde ljudi stalno prave razne mape, skinove i druge stvarčice za ove igre, kojima trguju ili prosto daju na slobodno korišćenje.

Ranije je svako mogao da kači šta i koliko god hoće, ali će od sada, za ove tri igre, morati da se prođe faza provere, pre nego što sadržaj bude javno dostupan drugima za preuzimanje. Kada kreator okači sadržaj, dobija mejl koji kaže da će morati da sačeka da moderator proveri i odobri taj sadržaj, pre nego što postane javan. Kako kaže Valve, proces ne bi trebalo da traje duže od dana.

Cilj ovoga je da se stane na put zloupotrebi i prevarama koje neki rade putem ovoga, te da se omogući kvalitetnom sadržaju da zapravo ispliva na površinu i dopre do publike.

Videćemo kako će se pokazati u praksi.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top