PC

Otkriveno koliko je Epic platio da bi Control bio ekskluzivno na Epic Store

Kada u budućnosti sa osvratom pogledamo na 2019. godinu po pitanju gejminga, jedna od svakako glavnih tema (i kontroverzi) će biti pokretanje Epic Store prodavnice i njihova agresivna politika pribavljanja ekskluzivnih naslova, koje na godinu dana možete igrati samo na njihovoj prodavnici.

Od samog starta drama je pratila ovu politiku, počev od Metro Exodus ekskluzivnosti, preko drugih velikih naslova, kao što su Borderlands 3, The Outer Worlds i Control, ali i ogroman broj manjih i nezavisnih naslova, koji su prihvatili nagodubu sa Epicom zbog primamljive finansijske injekcije koju ona prati.

Iza svih ovih dogovora, brojke su uglavnom skrivane pod gustim velom tajnosti, sa ponekada nekim glasinama ili okvirnim računicama, ali sada po prvi put imamo zvaničnu i konkretnu brojku koliko je težak jedan od ovakvih dogovora.

Naime, Digital Bros, firma koja je vlasnik izdavača 505 Games, koji je publikovao Control, je obelodanila da je od Epica dobila 9,49 miliona evra, da bi igra bila godinu dana prodavana jedino na Epic prodavnici. Nešto više od polovine tih para (55%) ide direktno za 505 Games,  dok developeri (Remedy Entertainment) ne znamo koliko su dobili.

Ova brojka nam daje neku sliku koliko je Epic otprilike potrošio na ekskluzive ove godine, jer verujemo da su pomenuti Borderlands 3 i The Outer Worlds sigurno vredeli mnogo, mnogo više, dok već znamo da “manji” indi naslovi dobijaju barem nekoliko miliona.

Ceo finansijski izveštaj gde je ova cifra otkrivena, možete pročitati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top