PC

Rocket League i Street Fighter V će biti nezvanični deo Olimpijade u Tokiju

Razlika između sporta i esporta se svake godine sve više smanjuje, barem kada je u pitanju onaj profesionalno-pravni deo priče, ali svakako i komercijalni.

Video igre i takmičenja u istim su neverovatno popularna, industrija vredi više nego filmska, a esport takmičenja prate milioni fanova, dok esportisti već preko decenije zarađuju vrtoglave cifre, koje na najvišim nivoima prelaze nekoliko desetina miliona dolara.

Zato nas i ne čudi što već godinama esport postaje sve više zvanično i pravno regulisan, ali i što postoji sve više glasova koji žele da vide esport na Olimpijadi. Februara 2018. godine, na Zimskim olimpijskim igrama, imali smo prvi esport olimpijski događaj u istoriji, IEM PyeongChang StarCraft 2 turnir, a kasnije te godine i esport igre kao zvanična takmičenja na Olimpijadi jugoistočne Azije.

Sada esport stiže i u Tokio, odnosno na velikoj letnjoj Olimpijadi 2020. godine, gde će, baš kao i na Zimskoj, esport takmičenje doneti Intel. Ovoga puta, to neće biti StarCraft 2, već Rocket League i Street Fighter V, koji će biti nezvanični deo Olimpijade, kao uverita. Događaj se zove Intel World Open, i predstavlja zvaničnu saradnju između Intela i Međunarodnog olimpijskog komiteta, a podržan je i od tvoraca ovih igara, Psyonix/Epic Games and Capcom.

Događaj će doneti 500 000 dolara nagradnog fonda, a ukoliko želite da se takmičite, kvalifikacije su otvorene za svakog, pa ko zna, možda baš vi predstavljate Srbiju kao jedan od prvih esportista na Olimpijadi. Turnir se održava od 22. do 24. jula 2020. godine, tačno pred početak Olimpijade, u tokijskoj dvorani Zepp DiverCity.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top