Mobile

Fortnite beleži pad zarade od čak 52% u odnosu na prošlu godinu

Od samog pojavljivanja, Fortnite je nizao uspeh za uspehom. Postao je najpopularnija igra na svetu, beležio je neverovatno visoku zaradu koja je pomogla kompaniji Epic Games da ostvari svoje ostale ciljeve, ali dve godine kasnije stvari ne idu baš najbolje.

Fortnite: Battle Royale sada beleži pad zarade u drugom kvartalu od čak 52% u odnosu na prethodnu godinu.

I pored značajnog pada u zaradi, Fortnite i dalje drži prvo mesto po zaradi u kategoriji sa drugim Battle Royale naslovima. Kada smo već kod drugih Battle Royale igara, PUBG beleži pad u zaradi od svega 2%, dok Apex Legends ima najveću lojalnost igrača, koji u preko 60% kupuju kozmetiku svakog meseca, odnosno barem 2/3 igrača kupi po nešto.

Naravno, pad popularnosti igre, a samim tim i zarade, je nešto što se mora desiti, ali je moguće da je Epic Games dodatno ubrzao proces opadanja popularnosti užasnim dizajnerskim odlukama zbog kojih su igrači jednostavno digli ruke od igre.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top