PC

Ninja Theory i Majkrosoft će kreirati igre sa ciljem očuvanja psihičkog zdravlja

Studio Ninja Theory je dostigao ogromnu slavu zahvaljujući igri Hellblade: Senua’s Sacrifice, koja se bavila prikazom psihičkog stanja nordijske ratnice.

Ovo igrom je studio zapao za oko kompaniji Majkrosoft, koja ga je prošle godine dovela u svoje vlasništvo.

Sada je predstavljen prvi projekat koji nastaje u saradnji ova dva tima, i u pitanju je The Insight Project. Glavni cilj ovog projekta jeste očuvanje  psihičkog zdravlja igrača, čime studio želi da ode korak dalje od običnog prikazivanja i da stvarno pomogne.

Projekat je još uvek u ranoj fazi, ali su otkriveni konkretni planovi za budućnost. U narednim godinama ćemo viđati razna gejming iskustva i tehnologije koje će pomoći igračima da prepoznaju negativne emocije i da ih stave pod kontrolu.

Kako bi sve ovo bilo sprovedeno u delo, razvojni tim će u proces uključiti i veliki broj stručnjaka i lekara iz oblasti mentalnog zdravlja.

Jako nam se dopada ideja, i jedva čekamo da vidimo prvu igru sa ovim ciljem iz studija Ninja Theory.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top