Mobile

PUBG Mobile beleži 540% veću zaradu u odnosu na prethodnu godinu

Verzija Battle Royale igre za PC i konzole je zbog problema ostala u senci drugih naslova i ovih dana ne beleži preterano oduševljavajuće rezultate.

Sa druge strane, PUBG Mobile postiže ogroman uspeh i nastavlja da raste, pa je tako sada ostvario zaradu za čak 540% veću u odnosu na prethodnu godinu. Izraženo novcem, ovaj naslov je ovog avgusta zaradio 160 miliona dolara, dok je za tokom istog meseca prošle godine, ostvareno svega 25 miliona dolara profita.

Za ovaj ogromni rast je najviše zaslužna Kina kao tržište i gigant Tencent, koji je omogućio monetizaciju u najmnogoljudnijoj zemlji i rezultati su odmah postali vidljivi.

Ovo je takođe pomoglo da se PUBG Mobile probije na sam vrh kada je u pitanju ukupna zarada i za sobom je sa preko milijardu dolara profita ostavio Fortnite i Knives Out.

Kinesko tržište je izuzetno zahtevno i svaka igra mora proći kroz dosta tešku proceduru kako bi stekla uslov za pojavljivanje, ali je već više puta dokazano da se to mnogim developerima značajno isplati, a PUBG Mobile je još jedan dobar pokazatelj.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top