PC

Suosnivač napušta Croteam nakon 26 godina da bi se pridružio Google Stadia

Kada pomislimo na video igre iz regiona bivše Jugoslavije, svakako nam na prvom mestu padne na pamet hrvatski Croteam, koji nam je doneo legendardni serijal Serious Sam i odličnu zagonetalicu The Talos Principle.

Jedan od suosnivača kompanije, osnovane davne 1993. godine, je Alan Ladovac, koji je u firmi bio na poziciji tehničkog direktora od početka do danas.

Alan će sada, nakon 26. godina, napustiti firmu kako bio pošao u nove izazove. Taj novi izazov je Google Stadia i njeno odeljenje u Minhenu, gde će Alan sada raditi kao tehnički menadžer na poslu vezanom upravo za Stadiju.

Alan je ovom prilikom rekao da je veoma ponosan na sve što su uradili u Croteam, ali da je “promena fundamentalni pokretač univerzuma”, pa je tako i za njega došlo vreme za promenu.

“Teška srca sam se odlučio na rastanak sa kolegama i partnerima iz Croteam. Sve vas volim, momci i devojke, nikada neću zaboraviti sve prelepe godine i sve fantastične stvari koje smo postgili.”, dodao je na kraju Alan.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top