PC

CS:GO igrač sam kreirao program namenjen za hvatanje varalica u igri

Counter Strike

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju igrači i developeri u multiplejer igrama su definitivno varalice, pa zbog toga godinama traje borba protiv istih, ali joj nema kraja.

U prošlosti smo viđali razna sredstva za borbu i kažnjavanje onih koji otvoreno krše pravila, a od prošle godine se počelo i sa hapšenjem varalica i oštrijim kaznama, poput novčane nadoknade i zatvora.

Nezadovoljan brojem varalica u Counter Strike: Global Offensive, jedan igrač je tu borbu uzeo u svoje ruke i kreirao je program baziran na veštačkoj inteligenciji, čija je svrha hvatanje čitera u Valveovoj popularnoj pucačini.

Program nosi naziv Hestia, i svrha mu je da kroz gledanje snimka utvrdi da li se radi o upotrebi nedozvoljenog sredstva ili je sumnjivi igrač zapravo čist.

U prethodne dve godine, koliko ovaj AI funkcioniše, je pregledano preko 14.000 slučajeva varanja i Hestia je čak 98% snimaka tačno označila kao varanje

Kreator Hestia programa je nedavno dobio nagradu kompanije Valve u vidu 11.000 dolara za otkrivanje bagova i “rupa” u sistemu. Ovo je odličan performans i verujemo da je ovo budućnost borbe protiv varalica.

Jedina mana je što AI proveru ne radi u realnom vremenu, već samo prati pritužbe, što znači da je i dalje potrebno relativno dosta vremena da bi se stalo na put varalici.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top