PC

Google “odgovorio” na žalbe zbog loših performansi Stadia servisa – krivi su developeri

U proteklih nedelju dana nakon zvaničnog puštanja u rad Google Stadia servisa smo imali prilike da vidimo veliki broj žalbi po pitanju užasnih performansi i značajno slabije rezolucije od inicijalno obećanih konstantnih 4K60FPS.

Žalbe i dalje pristužu, ali je i Gugl konačno rešio da pruži zvaničan odgovor povodom postojećih problema sa Stadia striming servisom, ali to nije odgovor u pravom smislu te reči, već kada se bolje sagleda, vidi se da je reč o čistom prebacivanju krivice na developere.

U zvaničnom odgovoru je navedeno da su u upotrebi razne tehnike za strimovanje visoke rezolucije kako bi se očuvao kvalitet, kao i da oni daju slobodu developerima da “sami postignu što bolji kvalitet i viši frejmrejt na Stadia servisu”.

Takođe, mnogi korisnici Chromecast Ultra uređaja(a tu spadaju i iskusni poznavaoci hardvera) su otkrili da se on pregreva tokom korišćenja servisa, na šta je iz Gugla dat pomalo bezobrazan odgovor da to jednostavno nije istina i da se Chromecast ne pregreva.

Izgleda da ova kompanija sada sebi kopa još dublju jamu, pošto sa jedne strane odbija kupce prekršenim obećanjima i užasnim performansama, a verujemo i da mnogi developeri neće ravnodušno primiti ovo prebacivanje krivice.

Videćemo kako će reagovati developeri igara koji su potpisali ugovor o ekskluzivnosti, poput Orcs Must Die, ako Stadia nastavi da tone još dublje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top