PC

Preko hiljadu igara uklonjeno sa Steam platforme zbog zloupotrebe Steamworksa

Prolećno čišćenje Steam platforme je došlo ranije, i to dosta ranije, ali je i pored toga ono poprilično radikalno, pošto je ogroman broj igara uklonjen.

Sajt koji se bavi beleženjem podataka i svih promena na platformi koje su daleko od očiju korisnika, madjoki.com, je zabeležio da je za jako kratki period uklonjen veliki broj igara sa Steama, i to preko hiljadu njih, ali tačna cifra za sada nije poznata.

Ovo je stvarno dosta obrisanih igara, pošto ranije nije zabeležena takva akcija, što znači da je Valve pooštrio mere po pitanju šta je dozvoljeno, a šta nije.

Među uklonjenim naslovima se ne nalazi nijedna AAA igra, već su to naslovi izdavača koji su zloupotrebljavali Steamworks alatke koje su tu kako bi pomagale developerima u razvijanju i izdavanju igara.

Igre koje su uklonjene su generalno novijeg datuma, ali postoje i one koje su na platformi poprilično dug period, odnosno bile su dostupne na Steamu već nekoliko godina unazad.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top