Gadgets

Slušalice: Motorola Pulse Escape

Vrlo često imamo priliku da testiramo različite slušalice koje su za računar ili konzole, ali su kompatibilne i sa telefonima i tabletima. Sada smo primenili drugačiji pristup – bluetooth slušalice koje su pre svega namenjene telefonima, a mogu se koristiti i na računaru!

Motorola Pulse Escape

Pulse Escape spadaju u red slušalica koje su trenutno sve popularnije – bežično se povezuju na telefon, mogu se sklopiti i poneti sa sobom, i više i ne koštaju previše novca. Oblik je relativno standardan, u pitanju su „over ear“ slušalice sa standardnim headbandom koji se izvlači, a slušalice se mogu sklopiti na unutra radi uštede prostora. Uređaj je u potpunosti izrađen od plastike solidnog kvaliteta, s tim da je jedina zamerka na delove koji su urađeni od sjajno crne plastike, jer se lako prljaju i na njima ostaju otisci prstiju. Ali, pretpostavljam da čovek i prestane da primećuje takve stvari posle par dana korišćenja. Jastučići su urađeni od kože i sasvim lepo prijanjaju na uši i obezbeđuju solidnu količinu zvučne izolacije. Jedina poteškoća jeste što vam se u toku letnjih meseci koža može više znojiti nego da je u pitanju platno, ali je to naravno stvar ličnih preferencija.

Povezivanje na telefon je vrlo jednostavno preko Bluetooth konekcije, a lepo je što i sam telefon prikazuje trenutno stanje baterije, pa ne morate dodatno brinuti o tome. Inače, vek trajanja baterije je nekih 10-ak sati, što i nije baš spektakularno, jer se mogu naći slični modeli i sa nekoliko sati dužim trajanjem baterije. Sama kontrola je urađena jako zgodno i sve se radi preko četiri tastera koji su praktično na poklopcu desne slušalice. Tu su kontrola jačine zvuka, promene pesme, pauziranja i puštanja pesme kao i javljanja ili odbijanja poziva na telefonu. Dužim pritiskom na tastere možete dobiti i neke dodatne funkcije, na primer o stanju baterije gde će prijatnim ženskim glasom biti saopšten procenat. Mala zamerka ovde je što kada hoćete da pojačate ili smanjite zvuk morate da idete jedan po jedan korak, uz pauzu od skoro po sekundu, što može biti malo nezgodno ukoliko hoćete brzo da pojačate ili smanjite zvuk. Postoji i opcija da se promene trenutna podešavanja audio ekvilajzera, ali je ona jako čudno izvedena, u smislu da samo dobijete informaciju da su podešavanja promenjena, ali ne znate i na koje podešavanje ili koje je trenutno aktuelno, pa se morate osloniti na sluh da biste shvatili šta se promenilo.

Telefoniranje je vrlo intuitivno i radi bez problema, pri čemu je i ugrađeni mikrofon sasvim odgovarajućeg kvaliteta i sagovornici će vas lepo čuti osim u slučaju da duva baš jak vetar. Osim toga, slušalice možete povezati i preko 3.5mm audio džeka sa telefonom, ako vam je otišla baterija, a ista konekcija se može koristiti i za računar, što je vrlo zgodno u nekim situacijama ukoliko nemate pri ruci standardne slušalice. Uređaj se puni preko micro USB porta, u pakovanju se dobija, kabl ali ne i punjač, tako da morate iskoristiti neki od telefona ili računar. Preko Bluetootha se mogu upariti sa do dva druga uređaja, pa se na primer brzo možete prebaciti sa telefona na recimo laptop računar ili tablet.

Kvalitet zvuka je solidan, ništa manje niti ništa više od toga. U smislu, ako ste audiofil, možete ovaj model slobodno zaboraviti, ali će za većinu prosečnih korisnika biti sasvim u redu. Dobro je i što je zvuk poprilično ujednačen, pa nema izrazitih basova kakve srećemo na primer kod velikog broja gejming modela. U pitanju je stereo headset namenjen pre svega slušanju muzike i telefoniranju, pa ne postoji nikakva surround podrška.

Zaključak

Motorola Pulse Escape su relativno pristupačne bežične slušalice, koje kao takve imaju neka ograničenja, ali ipak ispunjavaju svoju osnovnu svrhu sasvim solidno. Činjenica da se sve više ljudi i igra na svojim mobilnim telefonima kao i da nije uvek pristojno da zvuk ostane uključen može biti još jedan argument u prilogu ovakvom rešenju.

Model Motorola Pulse Escape
Tip Stereo bežične slušalice
Povezivanje Bluetooth, 3.5mm jack
Dodatno Kontole na uređaju, sklopive
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top