PC

Ugašen studio Human Head, tvorci prve Prey igre

Danas kada ljudi pomisle da ime Prey, uglavnom im na pamet pada sjajni imerzivni sims iz 2017. godine, na kome je radio Arkane Studios.

Međutim, autora ove vesti često vrati i u neke starije dane, kada sam 2006. godine, tek što sam postao punoletan, igrao fenomenalni “originalni” Prey koji je doneo Human Head Studios.

Nažalost, današnja vest nije jedna od onih lepih nostalgičnih, jer, kao što vidite iz naslova, nakon 22 godine postojanja, ugašen je studio koji je stvorio ovu igru, i na njegovom mestu je kreiran Roundhouse Studios, čiji je vlasnik Bethesda. Svim zaposlenima je ponuđeno da pređu u ovaj novi studio, tako da je barem to svetlost u mraku.

Kako kažu iz samog studija, “ekonomske realnosti” su dovele do ovog gašenja, bez previše detalja šta bi to konretno moglo da znači. Studio je svih ovih godina redovno imao nove igre i projekte, pa su tako 2019. publikovali Rune 2, nastavak jedne od njihovih prvih igara, ali su se nažalost 2018. godine i propisno obrukali sa The Quiet Man.

Bilo kako bilo, šteta što se studio ugasio, ali je dobro što su bar svi zadržali posao tamo gde je uskočila Bethesda da pomogne.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top