PC

Zarada od video igara za ovu godinu će iznositi preko 148 milijardi dolara

Industrija video igara nastavlja da raste izuzetno brzim tempom, što se najbolje ogleda u rastu ukupne zarade iz godine u godinu.

Najnoviji izveštaj platforme Newzoo, koja se bavi sakupljanjem podataka o zaradi, otkriva da će ove, 2019. godine zarada od video igara dostići neverovatnu sumu od 148,8 milijardi dolara.

U odnosu na profit ostvaren prošle godine, sada je zabeleženo povećanje od oko 9%, što nije nimalo zanemarljivo kada su u pitanju brojevi sa devet nula.

Ovaj detaljni izveštaj otkriva da čitavih 47% zarade dolazi sa azijskog kontinenta, dok ostatak sveta čini preostalih 53$. Naravno, najveći profit se vidi na tržištu Kine i pored raznih mera legitimacije i zabrana igranja posle 22 časa, i američko tržište nije ni ove godine uspelo da premaši konkurenta sa istoka.

Na osnovu prikupljenih podataka, pretpostavlja se da će do 2022. godine biti dostignuta godišnja zarada od 180 milijardi, i da će na tom polju prednjačiti gejming na mobilnim telefonima i konzole sa visokom stopom rasta iz godine u godinu, dok će na polju PC igara rast ići dosta sporije.

Naravno, ovo je samo izveštaj i postoji šansa da brojka bude premašena, pošto je pred nama period praznika, kada se tradicionalno obavi i najveći broj kupovina.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top