PC

Čuvena Blade Runner igra iz 1997. godine od sada dostupna na GOG-u

Čuvena Blade Runner igra sa kraja prošlog veka na kojoj je radio sada ugašeni Westwood, je stekla dosta pozitivnih reakcija od strane igrača i fanova koji su imali prilike da je zaigraju, a u proteklih nekoliko godina je privukla dosta pažnje zbog postojanja velike šanse da bude zauvek izgubljena.

Opasnost od gubitka ovog dragulja je postojala zato što je izvorni kod igre izgubljen, a sav trud da se to ne desi je spao na fanove okupljene u ScummVM zajednici. Mi smo pratili njihov radu prethodnim mesecima i pisali smo o njihovom osmogodišnjem trudu i uspehu da Blade Runner postane igriv na modernim računarima.

Sada je ovaj naslov i po prvi put u istoriji dostupan digitalno, putem platforme GOG, i moguće je kupiti ga za oko 8 evra.

Igra je bazirana na istoimenom filmu iz 1982. godine, ali prati drugog protagonistu u potrazi za andriodima sa one strane zakona, gde će igrače sačekati dosta poteškoća i moralnih dilema. Blade Runner krase sjajne mehanike i odlična cyberpunk atmosfera, zbog čega je osvojeno nekoliko vrednih nagrada.

Jako nam je drago što se GOG potrudio da stupi u saradnju sa ljudima iza ovog projekta i licence, pošto sada sigurno znamo da je igra sačuvana od zaborava.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top