PC

7 od 10 najprodavanijih naslova u prošloj deceniji su iz Call of Duty serijala

Decenija za nama je bila izuzetno lukrativna za gejming industriju, sa brojnim hit naslovima koji su mesecima, a neki i godinama, dominirali u prodaji i popularnosti kod publike.

NPD grupa koja se bavi analitikom prodaje igara na teritoriji Sjedinjenih Država je objavila listu sa top 10 najprodavanijih igara u prethodnoj deceniji, a najveći deo te liste čine igre Call of Duty serijala.

Najprodavanija u ovom serijalu pucačina je Black Ops 1, koji se na listi nalazi na prvom mestu, a ostatak liste sačinjavaju ostale igre iz Black Ops pod serijala, MW3, Ghosts i WWII. Zanimljivo je videti da je ova franšiza dominirala čitave decenije i pored mnogih kontroverzi koje su se vezivale za nju, bilo da se radi o političkim viđenjima ili agresivnim mikrotransakcijama.

Međutim, nijedna Call of Duty igra nije uspela da zauzme sam vrh liste, već na njemu ubedljivo stoji Grand Theft Auto 5, koji je od pojavljivanja 2013. godine ostvario čak 115 miliona prodatih kopija širom sveta, a i dalje dominira na raznim listama po prodaji. To nije jedina igra Rockstar studija na ovoj listi, pošto je na sedmom mestu Red Dead Redemption 2 sa velikom popularnošću na konzolama, a od ove godine je i na PC-u.

10. mesto liste čini Minecraft, koji je sa svojim usponima i padovima tokom čitave decenije nedavno ponovo dostigao ogromnu popularnost i zabeležio preko 112 mesečno aktivnih igrača u celom svetu.

U tvitu ispod možete videti i ostalih 10 najprodavanijih naslova liste, a mi još jednom napominjemo da se radi o prodaji igara isključivo na tržištu SAD, dok se liste ostatka sveta lako mogu razlikovati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top