Vesti

Kineska dominacija…na steamu

U Decembru Valve je proveo “Hardware and Software” istraživanje na Steam platformi.

Prema ovom istraživanju, Kineski jezik je trenutno najdominantniji na Steamu, sa skoro 38% korisnika koji su ga setovali kao default jezik na svojim nalozima.
U odnosu na rezultate iz Novembra, ovo je skok od 14.4% što je imalo za posledicu “pad” Engleskog jezika za drugo mesto.

Ovo ne mora nužno da bude pravo stanje stvari na terenu, uzimajući u obzir da “steam survey” nije naučni metod. Dodajmo tome da u kineskim internet kafeima, sa svakog računara možete više puta da popunite anketu i dolazimo do potencijalne greške. To ne bi bio prvi put, nešto slično se desilo i 2018. godine.

Ipak, ako uzmemo podatke kao tačne to znači da se nastavlja trend povećanja prisustva kineskih igrača na Steam platformi. Ovo naravno ide u prilog igračima, ali ne i kineskom velikom zidu cenzure, jer preko Steama mogu da se zaobiđu zabrane i igraju neke od igara koje su zvanično cenzurisane/zabranjene na kineskom tlu.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top