PC

Studio Naughty Dog planira da The Last of Us 2 dovede na PC?

U prethodnih nedelju dana je sve više vesti o tome da će mnogobrojne first-party Playstation ekskluzive izaći i na PC. Prethodne nedelje je bilo vesti o Horizon Zero Dawn uz napomenu da bi to bila samo jedna od mnogih, a sada je otkriveno da bi se igra još jednog Sonijevog studija mogle pojaviti na računarima.

Radi se o igri studija Naughty Dog koja je zaista dugo očekivana -The Last of Us 2 – a informacija da bi se ovaj naslov mogao pojaviti i za PC se nalazi na samom sajtu developera u regiji ponude poslova. Naughty Dog je u najnovijem listingu za posao naveo da traži osobu koja bi radila na implementaciji novih i postojećih tehnika renderovanja sa poznavanjem aktuelnih arhitektura grafičkih kartica, kao i iskustvo sa DirectX 12 i Vulkan API.

Navedene arhitekture na sajtu su suštinski vezane za PC tržište i nisu prisutne kod Playstation 4 konzole, kao ni kod naredne generacije, zbog čega postoji realna sumnja da bi se ovaj naslov mogao pojaviti i za PC. Ovo naravno ne potvrđuje da Last of Us 2 izlazi za PC, tako da ćemo morati da sačekamo potvrdu.

Moguće je i da je u planu izdavanje ostalih igara ovog studija za PC, što bi predstavljalo veoma zanimljivu taktiku i uvod u narednu generaciju, pošto bi Sony ovim igrama stekao još fanova, a narednim ekskluzivama bi ih privukao da kupe Playstation 5 konzolu.

The Last of Us Part II izlazi 29. maja za Playstation 4.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top