Nintendo Switch

Korona virus negativno utiče na proizvodnju Nintendo Switch konzola

Sa neuspehom kineskih vlasti da pod kontrolu stave širenje virusa nCov 2019, poznatijeg kao korona virus, dolazi do sve većih negativnih posledica po kompanije koje posluju u toj državi, kao i u regionu.

Do sada je već nekoliko esports događaja otkazano ili odloženo zbog epidemije ovog virusa, a sada saznajemo da je i kompanija Nintendo pogođena. Kako navodi jedan od čelnika ove kompanije, Šuntaro Furukava, epidemija virusa je dovela do problema sa produkcijom Nintendo Switch konzole, a dodatni problem je i otežana isporuka uređaja iz Kine u Japan.

Za sada nisu pružene prognoze kakav će dalji uticaj korona virus imati na ovog giganta u industriji video igara, ali ako se sitaucija sa brojem obolelih bude povećava svakog dana, postoje šanse da dođe do nestašice Nintendo Switch uređaja na tržištu, kao i dodataka za konzolu.

Nintendo Switch od samog pojavljivanja beleži konstantan rast u prodaji, pa je tako i prošla, 2019. godina bila izuzetno uspešna, gde je za svega tri meseca prodato preko 10 miliona primeraka, sa ukupnim brojem većim od 52 miliona, tako bi bila šteta da nedostatak konzola na tržištu poljulja potražnju kod fanova.

Za sada nije poznato da li još neki veći proizvođači gejming uređaja i opreme imaju problema zbog korona virusa, ali su poteškoće prijavljene od kompanija izvan sfere video igara, poput brenda Tesla, koji je zbog obustave proizvodnje i dostave automobila doživeo pad akcija od 17%.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top