PC

The Witcher 3: Wild Hunt na Steamu zaradio preko 50 miliona dolara za manje od dve godine

Broj igara koji nekoliko godina nakon izlaska nastavlja da beleži ogromnu popularnost kod publike je izuzetno mali, a na toj skromnoj listi se nalazi The Witcher 3, koji i u 2020. godini nastavlja da se prodaje odlično.

Poljska kompanija CD Projekt je sada objavila fantastične rezultate prodaje ove igre vezane isključivo za Steam platformu, i bez uzimanja u obzir prodaju na konzolama. Objavljeno je da je Witcher 3 od oktobra 2018. godine, pa sve do sada na Valveovoj platformi ostvario zaradu od neverovatnih 50 miliona američkih dolara.

Ovaj rezultat ima još jedan povoljan benefit za developere, pošto sa tom zaradom dobijaju specijalnu povlasticu od kompanije Valve, koja se ogleda u prikupljanju 80% profita od prodaje, dok mnoge druge igre svojim developerima donose 70%.

The Witcher 3 je tokom svih ovih godina beležio stabilnu prodaju i popularnost, ali najveći doprinost u nedavnom uspehu nesumnjivo ima Netflixova serija The Witcher. Efekti serije su se videli odmah na početku, u vidu skoka broja konkurentnih igrača na Steamu, a nedavno je objavljeno i da je prodaja porasla za čak 554% procenaza u decembru.

The Witcher 3 će definitivno nastaviti da se odlično prodaje i u narednim godinama, a tome pomaže i potvrda druge sezone serije na Netflixu, koja donosi brojna pojačanja, a možda čak i Marka Hamila, zvezdu Star Wars filmova.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top