Vesti

CD Projekt donirao gotovo milion dolara za borbu protiv korona virusa

Korona virus je doveo do toga da mnoge kompanije i studiji u gejming industriji prestanu sa standardnim načinom rada, već su sve svoje zaposlene poslali da rade od kuće.

Kreatori čuvenog The Witcher serijala, poljski CD Projekt, je isto učinio još ranije, pošto se i u Poljskoj beleži veliki rast obolelih ovog virusa. Međutim, to nije sve što je učinjeno za borbu potiv korone, pošto je Marcin Ivinski objavio na svom Linkedin profilu da je načinjena ogromna donacija humanitarnoj organizaciji koja se bavi prikupljanjem medicinske opreme u Poljskoj.

Kako je navedeno u objavi, donirano je ukupno 4 miliona poljskih zlota, 2 miliona od strane same kompanije i još dva miliona od strane izvšnih direktora i investitora. Donacija je jednaka sumi od oko milion dolara, oko 970.000 tačnije.

CD Projekt je već prepoznatljiv po brojnim humanitarnim donacijama, tako da ovo i ne čudi mnogo fanove, a ovo će definitivno pomoći u smanjenju posledica širenja korona virusa.

Što se tiče dugo iščekivane igre koju CDPR ima u razvoju, Cyberpunk 2077, za sada nema naznake da bi ona mogla biti dodatno odložena kao posledica širenja korona virusa, upravo iz razloga što developeri rade od kuće. Nadamo se da je odlaganje igre za sredinu septembra bilo poslednje vezano za CP2077.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top