Kolumne

Gaming u doba Korone – TOP igre koje možete igrati u izolaciji

Pandemija korona virusa je na snazi, a situacija nije ništa bolja ni kod nas, zbog čega su uvedene rigorozne mere u vidu zabrane izlaska u noćnim časovima, a tu je i opšta preporuka izbegavanja izlaska kako bi se izbeglo širenje zaraze.

To znači, da nema nikakvih izlazaka, već svi moraju vreme provesti kod kuće i izbegavati ljudski kontakt, što ume da bude poprilično težak zadataka, jer ubrzo sve dosadi. Ipak, svet video igara nudi neograničen izbor sa kojima možete da “otputujete” bilo gde i dobro se zabavite.

Policijski čas i izolacija ne moraju biti kazna, već to možete maksimalno iskoristiti kako bi se zabavili nekom igrom. Ponuda naslova je ogromna, i možete ih birati po kategorijama, bilo one besplatne ili plaćene igre sa ogromnim singplejer svetovima, a pošto su vam i prijatelji kod kuće multiplejer naslove možete igrati bez problema.

Bez daljeg odlaganja, evo naših predloga šta igrati u predstojećim danima i nedeljama.


Terraria

Jedna od igara koja bukvalno nema ograničenja jeste Terraria. Ona pruža na stotine, ako ne i hiljade, sati sadržaja, tako da vas ume lepo uposliti u ovo vreme. Igra je slična Minecraftu, koji se nalazi na ovoj listi, ali postoje neke razlike koje će se dopasti svima. Kombinovanje elemenata klasičnih akcionih igara sa sandbox mehanikom kopanja, borbi i gradnje donosi odlično iskustvo svima, bez obzira na ukus. Ono što je takođe primamljivo je da Terraria radi i na dosta starijim sistemima bez problema.

Dont Starve Together

Igra jeste sumorna i nema nikakve veze sa aktuelnom situacijom, ali vam može pomoći da vidite kakvi su vam prijatelji u kritičnim situacijama. Poenta igre je da u postapokaliptičnom svetu preživite što je duže moguće, a to ćete činiti kroz sakupljanje resursa potrebnih za vatru, spremanje hrane i kraftovanje oružja kojim ćete se odbraniti opasnosti.

They are Billions

Ako ste raspoloženi za neku real-time strategiju sa elementima preživljavanja, They are Billions je odličan naslov za vas. Zadatak je da izgradite koloniju koja mora biti dovoljno snažna da preživi nalete milijardi zombija. Na raspolaganju vam je kampanja sa 48 nivoa i 60 sati sadržaja, dok vas pravo iskušenje očekuje sa Survival modom u kojem je sve potpuno nasumično generisano. They are Billions je dosta zarazan ali nosi i frustracije igračima, tako da su vam potrebni jaki živci za preživljavanje.

Minecraft

Savršeno za ubijanje dosade, pre svega kod mlađih igrača koji se mogu igrati između predavanja na RTS-u. Igrači istražuju kockasti svet i prikupljaju materijale kako bi kreirali opremu, gradili strukture i preživeli što duže u svojim kreiranim svetovima. Minecraft pruža ogromnu slobodu igračima u obavljanju radnji, i dostupan je na velikom broju platformi.

Civilisation(bilo koji)

Kada je Civilisation serijal u pitanju, nećemo se fokusirati na neki od naslova konkretno, već vi možete sami odabrati šta ćete igrati. Bilo da je to peti, šesti ili čak neki stariji deo, zabava vam je zagarantovana, a sada imate gomilu vremena na raspolaganju kako biste čovečanstvo odveli u pravom(ili pogrešnom) smeru. Just one more turn izgovor za nastavak igranja sada neće imati tako kobne posledice po vas kao pre uvođenja vanrednog stanja.

TES V: Skyrim

Možda je ovo no brainer za mnoge kada je u pitanju odabir igara za igranje tokom izolacije, ali ne škodi da ga ipak spomenemo. Kultni Skyrim vas vodi u neverovatni svet i stavlja vas u ulogu Dragonborna na misiji da porazi Alduina, zmaja koji će pokoriti svet. Igra poseduje masivni otvoreni svet, sa dinamičnim stanovnicima Skyrima i gomilom sporednih misija koje će vas zadržati satima ispred ekrana. Svima nama bi sada šestica bila dobrodošla više nego ikada, ali su na svu sreću tu modovi koji donose još sadržaja i generalno bolje iskustvo od samog originala.

Persona 5

Možda sada ne možete da putujete, ali vas virtuelni svet može odvesti praktično bilo gde. Sa Persona 5 odlazite u moderni Japan, gde pratite grupu tinejdžera koji pored uživanja u normalnom životu vreme provode u borbi za spašavanje sveta. Igra je izuzetno bogata sadržajem i poseduje odličnu priču, a za one koji su već prešli original, nedavno je izdata Royal verzija koja donosi još sadržaja.

The Witcher 3: Wild Hunt

Bilo da planirate da u izolaciji provedete nekoliko dana ili duži period, definitivno će vam dosaditi i mozak će vam sam tražiti da izađete. Možda je najbolje da se sa tim nagonom izborite najboljim ostvarenjem CD Projekt Reda do sata – Witcher 3. Kao Geralt ćete krenuti na epsku avanturu pronalaska Ciri, a usput ćete se susreti sa raznim elementima slovenske mitologije i gomilom jedinstvenih karaktera, što će biti sasvim solidna zamena za boravak u stvarnom svetu. Vaš autor je u igri proveo na stotine sati, a tokom ovog perioda će brojka verovatno još porasti, pošto je dosta posla nezavršeno.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Evo i jedne poslastice za sve one koji poseduju Nintendo Switch. Breath of the Wild se pojavio još u ranim danima ove prenosive konzole, ali i dalje važi ja jednu od boljih igara. Nova legenda o Zeldi je dosta drugačija od prethodnih u serijalu, ali na bolje i pred igračima stavlja neverovatnu avanturu, prepunu istraživanja, letenja, borbi i otkrića.
Za sve Switch entuzijaste postoji ogromna ponuda drugih igara, kao što su Super Mario Odyssey, Super Smash Bros Ultimate, i mnoge druge, sa kojima ćete se zabaviti i sami, ali i u društvu.

Dreams

Ako su vam kojim slučajem sve, ali baš sve, igre dosadile, zašto onda ne kreirate svoju? Nedavno objavljena igra Dreams vam pruža šansu da sami kreirate svoj svet i to od nule, a uz to vam nije potrebno poznavanje programskih jezika. Dreams je dostupan samo za PS4 konzole, ali su kontrole dosta lake i uklapaju se u tip igranja na ovoj konzoli. Ako kojim slučajem ne volite da kreirate, onda slobodno uskočite “u snove” drugih igrača, kojih ima na hiljade i hiljade, i oni konstantno rastu.

The Division 2

The Division 2 igrače vodi u pomalo sumorni svet Sjedinjenih Država, pogođenih smrtonosnim virusom. Igrači stupaju u ulogu Division agenta, zaduženog za borbu sa posledicama tog virusa, kao što su anarhisti koji žele da opstane vladavina haosa. Dvojka vas vodi u Vašington koji je verno prenet iz stvarnog sveta, i donosi ogromnu teritoriju za istraživanje, koja je ujedno prepuna opasnosti, bilo da se nalazite na površini ili u podzemlju. Igra poseduje dosta sadržaja i zanimljivu priču, a Ubisoft redovno dodaje novitete tako da uvek ima nečeg.

Besplatne igre

Call of Duty: Warzone

Ovo je relativno sveža besplatna igra, nastala kao samostalni DLC za prošlogodišnji Modern Warfare. Warzone donosi standardno Battle Royale iskustvo na ogromnoj Verdansk mapi, sa sve mehanikama na koje smo navikli u CoD igrama. Pored BR moda, postoji mod u kojem morate sakupiti što više love, a za budući period je planirano još novina i podizanje broja igrača na 200. Warzone ima preko 15 miliona igrača tako da ne morate da se brinete za dugo čekanje u lobiju.

Destiny 2

Na svu sreću, ovaj naslov je sa pravom u ovoj kategoriji, pošto ga je Bungie prošle godine načinio potpuno besplatnim za igranje. Destiny 2 vam pruža ogromni svet za istraživanje, rešavanje kvestova i odlične kampanje, ili se jednostavno možete udružiti sa prijateljima i ubijati negativce na koje naiđete. Destiny 2 vam daje punu slobodu u tome šta ćete raditi i kojim redosledom, tako da vam preostaje samo da igru preuzmete na Steamu.

Apex Legends

Još jedan Battle Royale pulen, doduše godinu dana stariji od onog kompanije Activision. Apex Legends gomilu mehanika prenosi iz Titanfall serijala, tako da će većini fanova biti lako da uskoče, ako do sada nisu. Mečevi se odvijaju standardnog formata, ali je velika promena što je svaki karakter jedinstven i poseduje sopstveni set skillova. Mapa je sa nedavnim dolaskom nove sezone pretrpela velike pozitivne promene, što znači da za novajlije neće biti teško da se uskoče.

Dauntless

Dauntless je igra koja je bukvalno preko noći postala uspeh, pošto je mnogi porede sa Monster Hunter World, samo prostije. Vaš zadatak je da lovite čudovišta, kraftujete oružja i opremu, nadograđujete karaktera i nastavljate lov dalje. Igra poseduje prelepi vizuelni svet, sa stilom animacije koji se retko viđa. Dauntless je dostupan putem EPic Games Store i u prethodnim mesecima je dobio gomilu novina, što znači da nećete baš lako proći kroz sav sadržaj.

Brawlhalla

Ako napucavanje nije vaš primarni način zabave, onda Brawlhalla može da pomogne. Ovo je besplatna tabačina kompanije Ubisoft koja vam omogućava da odmerite snage sa još 7 igrača i neverovatno raznovrsnim karakterima, zbog čega ćete moći da provedete sate i sata pred ekranom i da vam ne dosadi. Ovo je odlična alternativa ako ne posedujete Switch konzolu i samim tim ne možete da igrate Super Smash Bros.


Naravno, tu je još gomila igara koje možete birati samo na osnovu ukusa. Što se tiče besplatnih nismo spominjali LoL, Dota 2 i slične igre koje su već godinama sa nama, već smo jednostavno želeli da vam pružimo neke alternative.

Nadamo se da vam je naša lista pomogla, a vi slobodno šaljite vaše predloge.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top