PC

Half-Life: Alyx bi u budućnosti mogao postati igriv i bez VR uređaja

Najava najnovije igre smeštene u Half-Life univerzumu je došla sa malo gorčine, jer je za njeno igranje potrebno posedovati jaku mašinu i VR uređaj, koji je još uvek luksuz kod nas.

Half-Life: Alyx je nedavno zvanično izašao pred igrače i mnogi su podelili fantastične utiske o igri, i oduševljeni su nivoom detalja koji Valve nudi sa svojim novim naslovom.

Uz dolazak igre, Valve je učestvovao u nizu intervjua, u kojem je podelio zanimljive detalje vezane za Half-Life igre generalno. U jednom od intervjua se govorilo o tome zašto treći deo nikada neće ugledati svetlost dana, a nama se kao najzanimljivi detalj izdvojila izjava jednog od zaposlenih u ovoj kompaniji, Robin Voker, čije se ime pre svega vezuje za Team Fortress i Counter-Strike igre.

Voker je naveo da će moderi u budućnosti verovatno uspeti da načine Half-Life: Alyx igrivim i bez VR uređaja, odnosno na regularan način, i tvrdi da će se to dogoditi, ali je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi. On navodi da će tada svi shvatiti zašto je Valve rešio da novi Half-Life napravi upravo za VR, jer igranje putem tastature i miša jednostavno neće biti tako zanimljivo.

Half-Life: Alyx ima podršku za modove i ostale kreacije igrača, i time je znatno olakšana ideja da se ovaj naslov prenese na “ravne ekrane”, ali ćemo verovatno morati nešto duže da sačekamo.

Do sada smo već imali prilike da vidimo nekoliko primera koji su omogućili da “standardne” igre postanu igrive putem VR uređaja, pa je tako vrlo moguće da će moderi učiniti obrnuto sa Half-Life: Alyx i dati mnogima šansu da zaigraju dugo očekivanu priču u kultnom univerzumu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top