Nintendo Switch

Sve je manje dostupnih Nintendo Switch uređaja

Problemi sa produkcijom Nintendo Switch uređaja kao posledica širenja korona virusa su nastali još u februaru, pošto je japanska kompanija zatvorila određene proizvodne trake, a nedavno su i servisi Switch uređaja zatvoreni do daljnjeg.

Sa druge strane, velika potražnja za Nintendo Switch uređajima nije opala, što je dovelo do toga da ova konzola bude rasprodata u velikom delu sveta, što je samo početak problema.

Manjak Nintendo Switch, kao i Lite, konzola kod svih većih distributera kao što su Amazon i Best Buy je dovelo do porasta cena ovih uređaja, i to dosta više nego u normalnim uslovima. Na tržištu SAD je teško naći Nintendo Switch “iz prve ruke”, ali se zato može kupiti na eBay-u, gde cena za nov uređaj prelazi 400$, a za Lite je potrebno 250$(inače 300 i 200 dolara respektivno), kako otkriva Gamespot.

Nintendo je pružio objašnjenje u kojem navodi da je svestan manjka Switch uređaja, kao i da se nada da će uskoro rešiti problem. Situacija sa korona virusom u Kini se gotovo smirila u odnosu na ostatak sveta, na osnovu čega bi mnoge fabrike uskoro počele sa radom kako bi se pokrio manjak, ali tek ostaje da se vidi kako će cela ova situacija dalje uticati na cenu.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top