Vesti

Mečevi hokejaške lige Finske prebačeni u NHL 20

Mnogi veći i manji sportski događaji u svetu su otkazani kako bi se sprečilo širenje virusa korona, zbog čega organizatori turnira traže alternativu kako bi takmičenja priveli kraju i ujedno produžili zabavu fanovima koji se nalaze u izolaciji.

Finska hokejaška liga je jedna od takvih, koja je ubrzo nakon odlaganja takmičenja u stvarnom svetu ušla u partnerstvo sa esport kompanijom Telia, kako bi plejof mečeve prenela u digitalni svet, odnosno NHL 20.

Tako je nastalo Liiga ePlayoffs takmičenje u kojem će se deset hokejaških timova lige takmičiti u NHL 20, što će biti emitovano na nacionalnoj televiziji. Svaki tim će predstavljati jedan igrač u mečevima koji će se odlučivati u najboljem od 5 formatu, sve dok se ne dobije pobednik.

Ovo je zanimljiva promena formata u odnosu na dosadašnje odvijanje ovog sporta na ledu, i možda će se desiti da neki tim koji do sada nije imao prilike ugrabi titulu. Prvi meč je zakazan za 8. april između ekipa HPK i Lukko.

Gledaocima će verovatno biti interesantno u narednom periodu, pošto imaju i gomilu drugih događaja u drugim sportovima, kao što su NASCAR trke i fudbal. Ono što je značajnija stvar je da esport dobija veliki značaj tokom ovog perioda i nastavlja da raste i pored loše situacije izazvane korona virusom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top