Vesti

Microsoft u maju navodno predstavlja slabiju verziju next-gen konzole – Xbox Series S

Majkrosoft se priprema za skok u budućnost sa narednom generacijom konzola, i prema mnogim pretpostavkama pravu najavu ćemo dobiti u narednim nedeljama, odnosno tokom maja.

Xbox Series X konzola je tizovana još tokom The Game Awards ceremonije, a u mesecima nakon toga su otkriveni detalji koji se tiču performansi i specifikacija. U susret majskom predstavljanju se pojavio novi niz glasina koji otkriva da Microsoft ima još jednog keca, to jest konzolu, u rukavu za predstaviti.

To bi bila Xbox Series S konzola, generalno slična X srodniku, ali slabija po performansama i samim tim pristupačnija kupcima sa ograničenim budžetom. Navodi se da bi Series S konzola imala snagu od 4TF, čime bi bila snažnija od prethodne generacije i sa mali svotu novca donosi next-gen iskustvo. Tu spada upotreba SSD-a kao skladišni prostor, moderni dizajn, UI, ray tracing i slično, dok bi se verovatno žrtvovao frejmrejt sa visokim rezolucijama.

Ovo nije prvi put da se spominje pristupačnija Xbox konzola naredne generacije, pošto je ranije bilo reči o Series S konzoli, doduše sa kodnim imenom Lockhart. Veliki šou koji Majkrosoft sprema neće proći samo u znaku konzola, već se očekuje i predstavljanje specijalnih bežičnih slušalica koje bi bila zamena za one zastarele i donele bi podršku i izvlačile maksimum iz zvučnih kartica novih konzola.

Pored hardvera nadamo se i otkrivanju nekih ekskluziva koje bi krasile Xbox Series S i X konzole. Glasine govore da Xbox Games studiji vredno rade na novim igrama, među kojima se nalazi i Fable reboot, o kojem se toliko govorilo prethodnih godina.

Kako bismo videli da li je sve ovo istina moraćemo da sačekamo još par nedelja. Iskreno se nadamo da je Majkrosoft sada zagrejaniji sa novom generacijom nego kakav je bio sa Xbox One, koju je PS4 prosto pregazio u svakom aspektu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top